Tuš kabine

5 nasvetov za izbiro tuš kabine za vašo kopalnico

Dandanes se pri prenovi kopalnice vse več ljudi odloča, da so bodo namesto kopalne kadi raje omislili tuš kabino. Tuš kabine imajo v kopalnici kar nekaj prednosti, saj zasedejo manj prostora, tuširanje je bolj ekološko, saj pri tuširanju porabimo veliko manj vode kot pri kopanju, hkrati pa je zaradi hitrega življenjskega tempa tuširanje hitrejše . Ker pa imamo danes na trgu že zelo široko ponudbo tuš kabin, vam ponujamo 5 nasvetov, ki vam bodo prišli prav pri izbiri tuš kabine za vašo kopalnico.

Pomembno je, da je tuš kabina enostavna za vzdrževanje

Eden izmed pomembnejših razlogov, zakaj se ljudje odločijo za tuš kabino in ne za kopalno kad se skriva v preprosti in hitri uporabi tuš kabine. To pomeni, da tuš kabina služi svojemu namenu in je enostavna tako za uporabo kot tudi za vzdrževanje. Zato, ko boste izbirali tuš kabino za svojo kopalnico, ne pozabite biti pozorni na to, kako zahtevna je tuš kabina lahko za vzdrževanje, oziroma pred nakupom dobro premislite, koliko časa ste pripravljeni nameniti čiščenju in vzdrževanju tuš kabine. To pomeni, da ko se odločate za tuš kabino in veste, da ne želite imeti veliko dela z njenim vzdrževanjem, raje ne izberite tuš kabine z lesenim podom. Res je, da izgleda zelo estetsko in moderno, toda takšen pod zahteva mesečno vzdrževanje v obliki mazanja z različnimi olji. Zato vam svetujemo, da izberete tuš kabino, ki bo imela čim več gladkih površin, saj jih je lahko čistiti, in da poleg čiščenja umazanih površin ne zahteva nobenega drugega vzdrževanja.

tus kabine

Želite individualno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Na trgu lahko danes izbirate med ponudbo zelo različnih modelov tuš kabin, ki se med seboj razlikujejo tako po izgledu, kot tudi po kakovosti izdelave. Zavedamo se, da je prenova kopalnice zagotovo eden izmed večjih stroškov v primerjavi z s stroški obnove ostalih prostorov v hiši, toda vseeno vam svetujemo, da za svojo kopalnico izberete kakovostno opremo, čeprav boste zanjo na začetku odšteli nekoliko več.

Kakovost izdelave tuš kabine namreč igra pomembno vlogo v njeni življenjski dobi.  Če kupite kakovostno izdelano tuš kabino, vam je verjetno nikoli več ne bo treba zamenjati, razen če se boste zaradi estetskih razlogov čez kakšnih 15 let odločili, da bi v svoji kopalnici radi nekaj novega. Če pa kupite tuš kabino, ki je zelo poceni in nekakovostna, pa obstaja velika možnost, da bodo v nekaj letih začela kvariti vrata, pipa … kar bo vodilo v nakup nove kabine. Na dolgi rok bo za vašo denarnico ceneje, če kupite eno kvalitetno tuš kabino, kot pa da jo morate zaradi privarčevanih sto evrov pri prvem nakupu, menjati vsakih nekaj let.

Verjetno ni treba posebej opozoriti na to, da morate biti pri nakupu tuš kabine pozorni tudi na njen izgled in ujemanje z ostalo opremo v kopalnici. Po navadi se ljudje pri nakupu tuša uvrščajo v dve skupini. Na eni strani si želijo, da tuš kabina v kopalnici ne bi preveč izstopala, na drugi strani pa želijo, da je tuš kabina center njihove kopalnice. Ne glede na to, v katero skupino spadate je pomembno, da pri izbiri poslušate svoje želje, svetujemo pa vam, da upoštevate tudi predloge prodajalca tuš kabin.

Če imate v kopalnici opremo, ki z barvami in vzorci zelo izstopa, vam svetujemo, da izberete tuš kabino, ki ima bolj umirjene barve in linije, ki pa še zmeraj ustrezajo barvni lestvici vaše kopalnice. Tako boste prostor uravnotežili in preprečili prenasičenost barv in vzorcev. Če pa že zdaj noben kos opreme v vaši kopalnici ne izstopa,  vam  svetujemo, da se i pri izbiri tuš kabine dovolite, da ima kabina nek dodatek, ni nujno velik, ki bo razbil monotonost v kopalnici. Tako boste prostoru takoj pričarali dovršen in premišljen videz.

Pri izbiri tuš kabine pa pomembno vlogo igra tudi prostor, ki ga imate na voljo. Pred nakupom kabine zato v svoji kopalnici dobro premerite prostor, ki ga imate na voljo, da pri montaži tuša ne boste imeli težav. Prav tako pa iz stilskega vidika pri izbiri upoštevajte velikost prostora. Če imate zelo majhno kopalnico, raje izberite majhno tuš kabino, ki vam ne bo zasedla preveč prostora in zato prostor ne bo deloval natlačeno. Če pa imate na razpolago prostorno kopalnico, naj bo tudi tuš kabina prostorna.

Ko ste že pri koncu izbire tuš kabine, posvetite nekaj pozornosti še dodatkom, ki vam jih omogoča. Lahko si omislite pipo z masažnim curkom …. Povprašajte prodajalca, katere dodatke je smiselno kupiti za vašo tuš kabino glede na vaše potrebe, želje in tudi finance. Izbira tuš kabine je lahko mučen in dolgotrajen, ali pa izredno zabaven proces. Če boste že doma dobro premislili o svojih željah, potrebah in finančnih zmožnostih, bo izbira kabine zagotovo veliko preudarnejša in hitrejša.