Tuš

Pod tuš na pravi način – pet nasvetov za pravilno tuširanje

Redno tuširanje je stvar osebne higiene. In, če je odstranjevanje nesnage z našega telesa tako pomemben del naše rutine, zakaj ga ne bi naredili prijetnega, kot se le da? V trgovini eMundia vam je na voljo več raznolikih tušev in dodatkov, s katerimi vaša jutranja ali večerna prha ne bo le način umivanja, temveč bo kmalu postala najljubši del vašega dneva, ki se ga boste veselili že ure in ure vnaprej. Vendar, ali ste vedeli, da obstajata pravi in napačen način, kako se stuširati? Morda se vam to zdi nenavadno, a dejansko nekatere prakse, ki jih izvajate med tušem, na različnih področjih prinesejo več škode kot koristi. Skočite torej pod tuš na pravi način – kaj glede pravilnega tuširanja svetujejo strokovnjaki?

Tuširajte se le z mlačno vodo – nikoli z vročo

Čeprav so tuši, ki so na voljo v spletni trgovini eMundia, sodobni in omogočajo natančno nastavitev temperature tuširanja, da se boste vedno lahko prhali na temperaturi, ki vam najbolj ustreza, vam priporočamo, da se vendarle ne tuširate (prepogosto ali pa sploh ne) z vročo vodo. Res je, vsi najbrž občasno sanjamo o tem, da bomo ob koncu dolgega in napornega dne stopili pod vroč tuš in da se bo povsod okrog nas s tal tuš kabine ali kopalne kadi dvigala para. Pa takšna, prevroča prha po besedah strokovnjakov v resnici ni ravno idealna za kožo. Dermatologi opozarjajo, da (pre) vroča voda z nje spere njej lastna olja in jo tako naredi bolj suho. Suha koža rada poka, zato je bolj dovzetna za škodljive mikroorganizme. Na podoben način bodo na vašo kožo negativno vplivale predolge prhe. 

tus

Želite individualno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Verjetno je to nasvet, ob katerem se bo marsikdo zdrznil, in popolnoma vas razumemo. Prhe in dodatki zanje, kupljeni v trgovini eMundia, v vsakem človeku vzbudijo željo, da bi vsak dan (ali večkrat) ure in ure preživljal pod pomirjujočim curkom vode. A res ni potrebno, da pod tuš hodite dvakrat (ali celo večkrat) na dan, kot to počno nekateri. Pogosto prhanje, tako kot prhanje s prevročo vodo, s kože spere olja, ki jo ščitijo pred vstopom neprijetnih mikroskopsko majhnih organizmom. Vsakodnevne prhe prepustite raje tistim, ki se vsak dan dodobra spotijo ali opravljajo dela, pri katerih se močno umažejo.

Če ste se kdaj zanimali za nego obraza, ste verjetno naleteli na ta najbolj osnovni nasvet: obraz si umivajte s toplo (spet ne vročo) vodo, ki bo odprla vaše pore in omogočila raznim produktom, ki jih uporabljate, da lažje prodrejo v kožo in jo temeljito očistijo. A to še ni konec nasveta za zdravo in sijočo kožo na obrazu. Po umivanju s toplo vodo si ne pozabite obraza poškropiti še s hladno vodo, da se pore zaprejo in s tem onemogočijo vstop bakterijam. Če to izvajate pod tušem, seveda tvegate, da se boste z mrzlo vodo prav neprijetno poškropili po celem telesu.

Poskrbite za čistejše okolje. Če želite zmanjšati količino vode, ki jo porabite med tuširanjem, se navadite, da vodo med tuširanjem zapirate. Čisto nepotrebno je namreč, da je voda odprta ves čas, ki ga preživite pod tušem. Zaprete jo lahko, na primer, medtem ko se milite. A na srečo zapiranje vode med tuširanjem ni edini način, kako varčevati z vodo. Zlasti če ste bolj »zmrznjene« sorte in si ne morete predstavljati, da bi med tuširanjem zapirali vodo, vas bo razveselila dobra novica, da v trgovini eMundia ponujamo več vrst varčnih ročk za tuš, ki vam bodo močno pomagale pri zmanjševanju količine vode, porabljene med tuširanjem.

Pogosto s seboj pod tuš odnesemo tudi raznorazne gobice in lufe, ki naj bi nam pomagale pri penjenju mila, s katerim se tuširamo, učinkovitejšem odstranjevanju nesnage s telesa in pri odstranjevanju mrtvih celic s povrnjice torej pri pilingu kože. A ne le, da agresivno drgnjenje z različnimi gobami in drugimi pripomočki lahko poškoduje vrhnjo plast kože, ki s svojimi poškodbami postane vstopna točka za škodljive mikroorganizme. Še več, tovrstni pripomočki za tuširanje so raj za bakterije, ki lahko na človeški koži izzovejo različne nadvse neprijetne reakcije.


Moč kakovostnega tuša je zadostna, da s telesa, sploh pa v kombinaciji z uporabo mila, odplakne vse, česar na naši koži ne bi smelo biti, poleg tega pa je voda dovolj nežna, da ob normalni uporabi ne more poškodovati vaše kože. Kot vidite, resnično obstajajo pravilni in napačni načini, da se stuširate. Gotovo pa je prava odločitev nakup pripomočkov za tuširanje v trgovini eMundia, kjer vam nudimo kakovostne in raznolike tuš kabine, ročke, armature in dodatke, s katerimi vam bo vaša vsakdanja prha v pravi užitek.