Umivalniki za kopalnico

Umivalniki za kopalnico dobivajo nove razsežnosti pri opremljanju našega najintimnejšega prostora. Kopalnice.

Moja izkušnja

Vselila sem se v novo stanovanje. Tako, majhno. Soba, kuhinja, manjši hodnik in stranišče s kopalnico. Kopalnica mi predstavlja najintimnejši del stanovanja in je moje prvo jutranje srečanje z realnim svetom. In zadnji obred pred spanjem. Tako majhen prostor. V njega pa sem morala stlačiti umivalnik, ogledalo, pralno sušilni stroj, wc školjko, tuš kabino in vsaj še kakšno mini omarico za kozmetiko in brisače. Ker mi finance niso bile neko veliko breme, sem šla v akcijo. No, ravno razsipavala tudi nisem. Odprla sem spletne strani in poguglala geslo: Umivalniki za kopalnico. Noro velika izbira.

umivalniki za kopalnico

Želite individualno ponudbo?

Pridobite si popolnoma brezplačno in neobvezujočo ponudbo še danes!

Stil kopalnice in umivalnika
Prvi izziv mi je bil stil kopalnice. Miniatura, minimalizem. Tudi sama nisem preveč velika, zato so mi majhne stvari pri srcu. Moj mali intimen prostor pa tako ni bilo mogoče opremiti drugače. In ker je prostor resnično majhen, je opremljen v svetli barvi. Bela s svetlo modrimi lisami. Tako se ne bo takoj videla vsaka packa.

Lahko sem izbirala med Stenskimi umivalniki za kopalnico. Njihova prednost je ta, da so pričvrščeni na steno in lahko brez problemov počistimo tla pod njim. Ali pa lahko dodamo prostostoječo omarico za čistila. Dobra ideja. Prosto stoječi umivalniki so lep dodatek za videz v kopalnici, vendar v mojem malem prostorčku bi zavzel preveč prostora. Še malo sem razmislila. Nadpultni umivalniki so iznajdba sodobnega časa v sožitju z preteklostjo. V starih časih so t.i. lavor napolnili z vodo in ga postavili na pult, največkrat v kuhinji ali kje zunaj ob gospodarskem poslopju. Kaj so umivalniki za kopalnico, se jim še sanjalo ni. Ampak svojo funkcijo so pa opravili. Moja kopalnica pa ne bo v sožitju s preteklostjo in sem še malo pogledala naprej. Zelo dobra rešitev se mi je zdel vgradni umivalnik. Talni kopalniški element z vgrajenim umivalnikom. Pokrije še nekaj tal. Fajn, manj pomivanja po tleh. V element pa zložim čistila in papirnato kozmetiko. Ni slaba ideja. In sem vse prespala.

Nisem staromodna, ampak še vedno mi je najbolj všeč stroga pravokotna oblika umivalnika. Za izgled. Prav praktična pa ni, saj se umazanija zelo rada nabira v vogalih. Umivalnik je skoraj ves čas moker ali pa se posuši in pusti za sabo vodni kamen. Pa saj so umivalniki za kopalnico še drugih oblik. Okrogla je praktičnejša. Če pa slučajno na hitro odpreš vodo iz visoke pipe, kakršno sem si zamislila, si pa hitro moker. Torej sem mogla najti kompromis med pravokotnim in okroglim umivalnikom. Tudi to mi je uspelo.

Tega prilagajamo prostoru in željam. Ker je moja kopalnica majhna, je tudi umivalnik manjši. Kot sem že omenila, imam željo po visoki pipi. Zato sem morala prilagoditi temu tudi velikost umivalnika. Prostorsko pa sem bila omejena. Ta kriterij mi je vzel kar nekaj časa za brskanje po spletu. Mimogrede pa sem še risala po tlorisu kopalnice. Tu me je rešila globina umivalnika. Tudi take imajo. Umivalniki za kopalnico različnimi globinami.

Material

Material

Ko pa sem prišla do tu, me je sezulo. Toliko različnih materialov, da sem imela kar nekaj dela z raziskovanjem po spletu. Klasična keramika je najbolj preizkušen material za kopalniške umivalnike. So pa še drugi, zanimivejši materiali. Ni pa nujno, da so tudi boljši. Umivalniki iz umetne mase so zahtevni za vzdrževanje in ne prenesejo raznih čistil. So pa veliko lažji in tudi cenejši. Mi je bil pa zanimiv umivalnik iz predelanih avtomobilskih gum. No, v mojo mini kopalnico se ne bi ravno podal. Plastika mi ni ravno pri srcu, je pa odlična rešitev v prenosnih vrstah umivalnikov. So lahki in poceni. Pločevinasti umivalniki za kopalnico pridejo v poštev v sanitarno zahtevnih objektih. V mojo kopalnico pa ne bi ravno sodil. Že po naravi mi nerjaveča pločevina ni pri srcu. Zelo lep je steklen umivalnik. Ni ga potrebno usklajevat z ostalimi elementi, ker se avtomatsko zlije z okolico. Tudi steklo je posebej prilagojeno umivalniku za kopalnico. Lahko si ga omislimo tudi v različnih barvah. Pa vendar. Vsaka vodna kapljica se vidi. To ni zame. Ko pa sem prišla do lesenih umivalnikov za kopalnico, me je pa povsem prevzelo. Kako so lepi in kakšni postopki vse so potrebni za izdelavo le teh. Ampak cena. Saj so vredni vsakega evra. Pa vendar so samo umivalniki za kopalnico. Tudi umetni ali naravni kamen da kopalnici svoj vtis. Tako tudi umivalniki iz omenjenega materiala. Vendar sem osebno mnenja, da taki umivalniki sodijo v samostojne ali večje kopalnice. V moji miniaturi sploh ne bi prišel do izraza. Na koncu je zmagala keramika v svetlo modri barvi.

In čisto na koncu
sem se ustavila na spletni strani ponudnika eMundia in poslala povpraševanje. Skupaj smo našli idealno rešitev za mojo mini kopalnico. Pa ne samo za umivalnik. Naredili smo celoten projekt sanitarne keramike. In še dodatkov za kopalnico. Njihovi umivalniki za kopalnico pa so lepi, praktični in cenovno ugodni. Če se tudi vi nahajate v podobni situaciji, brez obveznosti oddajte povpraševanje.